حمل و نقل زمینی یا جاده ای

حمل و نقل زمینی یک روش حمل و نقل ارزان قیمت است و عموماً برای حمل وسایل بزرگ که حساس به زمان نیستند استفاده می شود.

یکی از متداول ترین و رایج ترین نوع حمل در دنیا حمل و نقل زمینی کالا می باشد. میتوان گفت از سال 1896 که شرکت آلمانی دایملر اولین کامیون دنیا را ساخت. گام های اولیه برای آغاز فصلی نو در صنعت حمل و نقل زمینی رقم خورد.

امروزه حمل و نقل زمینی با بهره مندی روز افزون از راه های کوچک تا شاه راه های ترانزیتی، اصلی ترین نوع حمل کالا در سراسر دنیا دانست.کشور ما ایران ازدیرباز نقش پررنگ و فعالی در زمینه بازرگانی و حمل و نقل بین المللی داشته است. این سابقه درخشان را میتوان در جاده ابریشم که میعادگاه بسیاری از تجار دنیا بوده است دید.

مسیرهای زمینی ایران با سایر کشورها

تقریبا ۸ بزرگراه بین المللی از خاک ایران می‌گذرد. بزرگراه‌های AH1، AH2، AH8، AH70، AH71، AH72، AH75 و AH78 که همگی از چند شهر ایران می‌گذرند. به طور مثال، بزرگراه شماره ۱ از کمربندی توشین در مرکز توکیو ژاپن آغاز و با گذشتن از چندین کشور آسیای میانه وارد خاک ایران شده و از ترکیه گذشته و به بلغارستان منتهی می‌شود.

همچنین، بزرگراه شماره ۲ از اندونزی آغاز و پس از گذشتن از کشورهای آسیایی به غرب ایران منتهی می‌شود. سایر بزرگراه‌ها نیز شرق آسیا را به اروپا متصل می‌کند.

حقوق حمل و نقل زمینی تمام این مسیرها مطابق با قراردادهایی است که بین اعضای جاده‌ها وضع شده است. به گونه‌ای کالاهای ممنوعه نظیر مشروبات الکلی و غیره حق گذر از خاک ایران را ندارند. البته، در برخی از مواقع با اعمال سخت‌گیری‌های شدید از سوی مراجع قانونی ایران امکان حمل آن‌ها وجود دارد.

حمل زمینی کالا

شیوه حمل زمینی کالا به وسیله ی کامیون ها و تریلی ها با استفاده از ناوگان زمینی یا ریلی امری کاملا رایج است. سالهاست که عمده محمولات کشور از مبدا ترکیه و اروپا به مقاصد مختلف مثل کشورهایCIS از این روش حمل می شود.

یکی از نکات مهم در حمل ونقل زمینی ، صدور بارنامه و اهمیت آن می باشد. شامل مشخصات و نشانى فرستنده، مبداء ارسال مشخصات و نشانى گیرنده، تعداد و اندازه و وزن و نوع کالا، مقصد دریافت و هزینه کرایه حمل و نقل کالا می باشد.

تعداد نسخه هاى بارنامه حداقل باید سه نسخه باشد که به فرستنده، گیرنده و متصدّى حمل و نقل داده مى‌شود و لازم است تا به امضای طرفین نیز برسد.

مزایا حمل و نقل جاده ای

یکی از مزایای حمل و نقل جاده ای نیاز به سرمایه کمتر می باشد. همچنین این خدمات می توانند به صورت Door To Door باشند که به این معنی است که حمل کالا و محموله به‌صورت درب به درب یا از انبار به انبار انجام می شود.

ضمن اینکه این روش نیاز به تخلیه به‌وسیله ی جرثقیل‌های بندر نیست و خطرات ناشی از طوفان و باران‌ها در حمل دریایی آن را تهدید نمی کند. حمل زمینی راه حل مناسب و امن برای اکثر محمولات می باشد.

 

مشاوره:

ارائه مشاوره حمل کالا، واردات و بازرگانی بین المللی به تولیدکنندگان، بازرگانان و تاجران جهت واردات کالا با مشاوران شرکت مبنا آسیا فرابر در تماس باشید.